tisdag 18 mars 2014

Åk på trädgårdsmässa i England i sommar

Hampton Court Palace Flower show äger rum i juli varje år, och har därför lite annat växtval i sina idéträdgårdar än den mer kända Chelsea flower show som äger rum redan i maj.
En annan skillnad är att det finns massor av växter att köpa på plats på Hampton court. Det är en jättestor, folklig och trevlig utomhusmässa. Även barn är hjärtligt välkomna. Jag har besökt mässan med min då femåriga dotter.

Mässan äger rum vid slottet Hampton Court Palace, söder om centrala London. Det går bra att både åka tåg dit om man bor i centrala London, och att köra bil om man hyr in sig på hotell utanför staden. Som vanligt i England är allt väldigt välordnat, personaltätt och alla är mycket vänliga - även trafikpoliserna. Vill man lyxa till det lite så går det även att åka båt till slottet.

Glöm bara inte gummistövlar eller foppatofflor - det blir lerigt när hundra tusen trädgårdsintresserade besökare travar runt på tillfälliga vägar.

Googla på “RHS Hampton court flower show” eller leta dig fram på: http://www.rhs.org.uk/Shows-Events för info om datum, biljetter och arrangemang.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar