Ja, träd får också krämpor. Det gör att de åldras ännu vackrare, med håliga stammar, knotiga grenar... och så vidare. Detta äppelträd skulle lätt ha stått 20 år till, och sett likadant ut och blommat lika vackert på våren.
Nu vill jag säga: var rädd om alla gamla träd i trädgården! De ger karaktär åt din trädgård - och är vackra!
Har äppelträdet gett upp? Släpp upp en klematis eller klätterros i det! Det tar många år för ett nyplanterat träd att bli stort, så var rädd om de du har.
Jag tröstar mig med soppa på nyuppgrävda jordärtskockor till middag.
Jordärtskockssoppa
4 port
ca 500 g jordärtskockor
1 gul lök
smör
1 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 krm vitpeppar
1. Skala och hacka löken.
ca 500 g jordärtskockor
1 gul lök
smör
1 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 krm vitpeppar
1. Skala och hacka löken.
2. Skala(med potatisskalare) och skär
jordärtskockorna i mindre bitar. Lägg dem i kallt vatten, allt eftersom, när du
skalat och delat dem så att de inte blir bruna medan du skalar resten.
3. Fräs löken i
smör i en kastrull. Det ska inte ta färg, bara bli genomskinligt.
4. Tillsätt
jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar.
5. Låt koka under
lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna
är mjuka.
6. Mixa soppan
slät med stavmixer eller i matberedare.
7. Häll tillbaka
soppan i kastrullen och tillsätt grädden.
8. Värm och
smaksätt med peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar