Jag brukar göra denna underbara squashkaka. Den ska inte göras på vintersquash eller pumpa, utan på sommarsquash, som också kallas zuccini. Tefatssquash fungerar också ypperligt att använda. Idag har det ännu inte hunnit bli någon egen skörd, så jag gör kaka på köpesquash från Coop, så god är den. Kakan, alltså ;-)
Squashkaka, zuccinikaka
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1 dl cacao
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 tsk kanel
2 ägg
1 3/4 dl rapsolja/solrosolja
3,5 dl
riven squash/zuccini. Jag kramade INTE ur något vatten.
45 g hackade valnötter - ganska stora bitar
1. Smörj & bröa en rund form med löstagbar botten
2. Rör ihop mjöl, socker, cacao, bikarbonat, bakpulver,
salt, kanel i en skål
3. Rör i äggen och oljan
tills du har en jämn smet
4. Blanda i zuccini och valnötter, så att de blir jämnt
fördelade i smeten.
5. Häll smeten i formen.
6. Grädda ca 50 minuter i 175 grader varm ugn. Man ska kunna
sticka i kakan utan att stickan blir kladdig när den är färdiggräddad.
7. Låt kakan svalna.
8. Glasera kakan om du vill. Jag smälte 50 g smör, blandade
i 100-150 g hackad choklad så den smälte och bredde på. Måste få stelna innan
man skär upp. Skulle kunna funka med "kärleksmumstopping" på
florsocker och kakao också.
Hej! Kan man använda squashsorten som heter Sunstripe F1 och är gul?
SvaraRaderaM v h
Sonja
Hej Sonja!
RaderaDet går alldeles utmärkt, då det är en sommarsquash/zuccini. 'Gold rush', 'Gold', 'Goldena', 'Black beauty', 'Parthenon', 'Nimba', 'Greta' och 'Zebra' är andra lämpliga sorter. Hälsningar /Jenny